Fra Cómpeta er der mange udflugtsmål. Det kan anbefales at tage en dagstur (rundtur) i bil til fx byerne Sedella, Salares, Canillas, Arches og Arenas der alle indeholder en del cafeer med mad i varierende kvaliteter og masser af lokal stemning.

Et besøg på vingården Bodega Bentomiz er absolut et besøg værd. Fantastik mad og vin. Restaurant Noma er blandt kunderne… Se mere: www.bodegasbentomiz.com. Vingården ligger ca. 5 km. fra Cómpeta i retning af Sayalonga. Man skal bestille tid.

Den berømte maurisk fæstning Alhambra ved Granada er en af de store seværdigheder og et besøg værd. Det tager små 2 timer i bil at kommer dertil fra Cómpeta. Husk at bestille billetter hjemmefra:

https://www.alhambradegranada.org/en/info/buyalhambratickets.asp

Nerja ved kysten er en meget hyggelig by. Om søndagen er der et godt og stort marked. Fra byens centrum skal man en tur ud på Balcón de Europa og se udsigten over Middelhavet.

En vandretur i Rio Chillar ved Nerja kan også anbefales. Turen tager ca. 5 timer, og man går i vand det meste af turen. Meget flot og spændende tur – men også en lidt krævende tur. Læs mere om turen – herunder en kører vejledning – her:

https://www.nerja-turismo.com/que-hacer-en-nerja/ruta-del-rio-chillar/

 

4 km. øst for Nerja ligger Cueva de Nerja, som er en ca. 800 m. lang drypstenshule. Den længste stalaktit er ca. 70 m.

Malaga er en meget spændende og flot by. Et besøg værd er bl.a. Museo Picasso og Plaza de Toros – Spaniens ældste og største tyrefægterarena. Og i den karismatiske 6.300m2 store bygning El Cubo, i Malagas flotte havneområde, åbnede byens Centre Pompidou i 2015 – det første Centre Pompidou udenfor Paris.  Centret inviterer på en rejse gennem kunsten i det 20. og 21. århundrede. Der er en permanent udstilling af mere end 90 kunstværker, der er hentet direkte fra Paris, samt to til tre midlertidige udstillinger om året.

Der mange gode spisesteder i Malaga – se her: http://m.b.dk/rejseliv/madglad-i-malaga

Langs med kysten er der naturligvis mange gode muligheder for at bade og spille golf. Nærmeste bane (en rigtig god og relativt billig bane at spille) ligger ca. 20 km. fra Cómpeta og hedder Baviera Golf – se mere på: http: https://bavieragolf.com/

 

De nærmeste strande ligger ca. 20 km. fra Cómpeta – de bedste strande er efter vores opfattelse Maro og Burrianna ved Nerja.

El Torcal, ca. 1, 5 timer i bil fra Cómpeta, smuk og anderledes natur. Link: El Torcal 

Se også:www.malaga-aventura.es

Og tjek www.costadelsol-online.com (Loymertours har busture fra fx Torre del Mar til blandt andet Gibraltar – nemt og relativt billigt –  man slipper for at tænke på parkering).

Endelig kan en gåtur på den nyrenoverede kongesti – på spansk ”El Caminito del Rey” i El Chorro området anbefales:

http://www.hellehollis.com/dk/biludlejning/en-gatur-ad-kongestien-el-caminito-del-rey-en-fantastisk-naturoplevelse.htm

Det er en stor oplevelse – men højdeskræk ikke det bedste i denne sammenhæng. Vigtigt at bestille billetter i god tid.

Stien ligger ca. en times kørsel fra Malaga ved Alora – El Chorro området, og blev bygget i 1905 af vandforsyningsselskabet som skulle bruge en adgang mellem sine to vandkraftværker der lå i bjergpasset Desfiladero de los Gaitanes. For at gøre det lettere for mandskabet at tilse vandkraftværkerne og transportere materialer imellem disse, blev der hugget en sti ind i den stejle klippeside og lavet en hængebro der gik over en flere hundrede meter dyb bjergkløft.